​v/ Charlotte Knoblauch

Ring endelig hvis du har spørgsmål

Kongelundsvej 37

2300 København S.

Generhverv​else

Du får et klip i kørekortet hvis du:

 • Overskrider hastighedsgrænsen med mere end 30%.

 • Kører med for kort afstand til forankørende.

 • Kører ulovligt i nødsporet.

 • Ikke spænder passagerer under 15 år fast i bilen.

 • Kører over for rødt.

 • Overtræder vigepligtsreglerne.

 • Overtræder regler for overhaling og forbud mod overhaling.

 • Overskrider spærrelinie ved overhaling.

 • Overhaler i forgængerfelt.

 • Øger hastigheden, når du bliver overhalet.

 • Kører mod færdselsretningen.

 • Kører uforsvarlig slalom- eller forbikørsel til fare for andre.

 • Kører venstre om helleanlæg.

 • Kører om kap eller kører væddeløbskørsel på vej.

 • Kører over jernbanespor ved stopsignal.

Du kan kun få et klip pr. forseelse. Et klip gælder i tre år, hvorefter det vil blive slettet. Men hvis du overskrider spærrelinie under overhaling, og kører med mere end 30% for stærkt, får du to klip på en gang. Har du desuden  passagerer med som er under 15 år, og du ikke sørger for at passagerer anvender sikkerhedssele, ja så får du tre klip på en gang.

Tre klip giver en betinget frakendelse af kørekortet, og du vil blive indkaldt til en kontrollende køreprøve. (Køreprøve er både en teori- og en praktisk prøve). Tidsfristelsen for den kontrollerende køreprøve er normalt tre måneder. Kommer du ikke til køreprøve vil dit kørekort blive inddraget.

Har du erhvervet dit første kørekort for mindre end tre år siden, får du et kørselsforbud efter kun to klip inden for tre år. Kørselsforbud betyder, at du skal have særlig køreundervisning før du kan komme til en ny køreprøve. Særlig køreundervisning er 7 lektioner i teori og 8 lektioner i praktisk kørsel.

Klip i kortet kan give en ubetinget frakendelse af kørekortet, hvis du..

 • Får seks klip inden for en periode på tre år.
 • Har erhvervet kørekort til almindelig personbil eller motorcykel for mindre end tre år siden og får fire klip inden for tre år.
 • Er frakendt førreretten betinget og får tre klip inden for den tre-årige prøvetid for den betingede frakendelse.
 • Tidligere har fået kørselsforbud, og du inden for en periode på tre år efter, at kørselsforbudet blev pålagt, får tre klip.
 • Tidligere har været frakendt førerretten ubetinget, og du inden for en periode på fem år, at frakendelsestiden er udløbet, får tre klip inden for tre år.

Ubetinget frakendelse kan variere mellem seks måneder og ti år, og du vil først få kørekortet tilbage når du har bestået en ny køreprøve. 

Du vil også få ubetinget frakendelse af kørekortet hvis din kørsel er til fare for andre, forvolder skade eller er særlig hensynsløs.

SPRITKØRSEL

Du få en betinget frakendelse af kørekortet, hvis du..

 • Har mellem 0,51-1,2 promille i blodet.

Du får en bøde, hvis størrelse svarer til din netto månedesløn gange din promille. Og har du erhvervet dit første kørekort for mindre end tre år siden får du et kørselsforbud.

Du får ubetinget frakendelse af kørekortet, hvis du..

 • Har over 1,2 promille i blodet.

Og en bøde, hvis størrelse svarer til din netto månedesløn gange din promille.

Du får en fængsel straf, hvis du..

 • Har over 2,0 promille i blodet.

Og en bøde, hvis størrelse svare til din månedsløn. Kører du med mere end 1,2 promille tre gange inden for tre år, bliver din bil konfiskeret. Ved alle promille domme kan man ikke komme til teoriprøve før man har været igennem et alkohol- og trafikkursus (A/T kursus). Det er et lovkrav.

Der er mødepligt en aften i fire uger, og kurset koster ca 3200 kr.

Der er ingen undervisningskrav til dig, hvis du skal generhverve dit kørekort, eller skal til kontrollerende køreprøve. Det vil være en god ide at prøve et par teoritest og se hvordan formen er, eller om den er lidt rusten. En ting er at køre rundt i trafikken, men at skulle svare ja eller nej på spørgsmål om lovkrav, regler og manøvrer kan være lidt svært når man skal hive den gamle teori frem fra gemmerne.

Du kan gå til praktisk prøve i automatgear.

Du skal være opmærksom på at hvis teoriprøven ikke bestås ved en kontrollerne prøve, mister man sit kørekort. Bogstavlig talt tager den sagkyndige kørekortet fra dig, og er du kørt i bil til teoriprøven kan man ikke lovlig køre sin bil videre derfra. Man skal enten hentes eller med det offenlig hjem.

Man kan vælge at gå til teori på køreskolen, eller købe en adgangskode til Drive4you.dk og øve sig hjemme foran computeren. CK Køreskole sælger adgangskode for 450 kr. en kode der er aktiv i 4 måneder. Uanset hvor kort eller lang tid man har kørt bil, vil der altid være nogle "grimme vaner" man skal lægge fra sig inden man skal til praktisk køreprøve. Armen skal ikke ligge ud af vinduet, Der er ingen grund til at holde på gearstagen (den falder ikke af), man hviler ikke foden på koblingen og man skal orientere sig i spejl, spejl og skulder. Et par kørelektioner plejer at gøre underværker.​​

Hvornår skal jeg på kursus i alkohol og trafik ( ANT-kursus) ​

Ved kørselsforbud for spirituskørsel eller ved en betinget eller ubetinget frakendelse af førerretten for spirituskørsel skal du gennemføre et kursus i alkohol, narko og trafik (ANT-kursus). 

Kurset er obligatorisk.

Hvis du har fået en ubetinget frakendelse af førerretten på grund af spirituskørsel (herunder promillekørsel efter de tidligere gældende regler fra før 1. september 2005), er ANT kurset obligatorisk, og du kan tidligst begynde kurset tre måneder før din frakendelse udløber.

Hvis du har fået et kørselsforbud eller en betinget frakendelse kan du begynde på første ledige kursus.

ANT kursus kan bestilles her www.alkohologtrafik.dk​​

Hvad er særlig køreundervisning?

​Har du fået et kørselsforbud, skal du gennemføre særlig køreundervisning hos en godkendt kørelærer, før du kan aflægge den kontrollerende køreprøve. Den særlige køreundervisning tager fat på følgende udvalgte dele af den undervisningsplan, man anvender op til en almindelig køreprøve:

 • Trafikadfærd
 • Grundregler for bilkørsel
 • Manøvrer på vej

Undervisningen skal mindst omfatte syv lektioner af 45 minutter i teorilokale og mindst otte lektioner af 45 minutter i skolevogn. Undervisningen skal mindst strække sig over otte undervisningsdage.

Tilmelding

Tilmeld dig i formularen herunder, hvad enten det er nyt kørekort, generhverv eller andet. 

Bemærk: Tilmeldingen er ikke gyldig før du får en bekræftelse på et hold af mig.  

 
Alder

 
 
 
 
Jeg vil gerne tilmelde migNogle felter er ikke udfyldt korrekt

facebookFølg med på Facebook

Om ck køreskole

​Hos CK Køreskole bliver du ikke overladt til kun pc undervisning. Vi underviser ved tavle, med eksempler og dialog mellem lærer og elever.

Vi er medlem af Dansk Kørelærer-Union

kontaktoplysninger

Kongelundsvej 37, 2300 København S.

Telefon: 22 75 59 46