​v/ Charlotte Knoblauch

Ring endelig hvis du har spørgsmål

Kongelundsvej 37

2300 København S.

Der er holdstart til almindelig bil / kat. B

Audi A3 med manuelle gear 

nissan qashqai med automatgear

Onsdag d. 3. marts kl. 17-20

Der er teori til kat. B/E

Ny dato på vej.

Det er muligt at tage kørekort med automatgear, og har været det siden 2017.

Som det er lige nu får man en `kode 78` på kørekortet som betyder at man kun må køre med automatgear. Har man senere brug for at køre med manuelt gear, skal man bestå en praktisk prøve i manuelt gear. Man skal ikke til teoriprøve for at få fjernet `kode 78`.

Er der fordel ved at tage kørekort med automatgear ?

Når man skal lære at køre bil med manuelle gear, bruger man rigtig meget opmærksomhed og koncentration på at betjene koblingspedal og finde det rigtige gear samtidig med orientering efter forgængere, cyklister og andet godt folk imens man skal holde bilen i den rigtige bane. Der er rigtigt meget bilbetjening med hensyn til grøn kørsel i manuelle gear. Det kræver rigtigt meget af opmærksomheden på det indvendige af bilen som skal bruges uden for bilen. Det er krævende for nybegyndere mange timer at få det ind på rygraden og få bilbetjening til at blive en god vane.

I bil med automatgear fjerne man den frygt de fleste elever har for at gå i stå midt i et kryds. Man fjerne følelsen at at være meget langsom til at accelerer. Og bedst af alt, man fjerne elevens blik fra gearstangen og flytter det til trafikken.

Der er de samme regler og betingelser for at tage kørekort med auto- som med manuelt gear.

Starter man på automatgears køreskort, kan man komme på manøvrebane med manuelle gear. Bare for lige at have prøvet det, og mærke forskellen når man kommer på vej med automatgear. Man kan ikke gå tilbage for at tage køreprøven med manuellegear.

Alle el- og hybrid biler er med automatgear. Så man har adgang til den slags biler efter man har taget kørekort vil det være en fordel at tage kørekort med automatgear. For de fleste elever kræver det ekstra lektioner at bliver klar til køreprøve, men dog færre i automatgear end i manuelt gear.

Ønsker man senere at køre med manuelt gear og gerne vil have fjernet `kode 78` fra sit kørekort, har man opnået en masse erfaring som gør at man har overskud til at lære at køre med kobling og manuelt gear.

Jeg kører Audi A3 med manuelt gear og Nissan qashqai med automatgear.

​​

Tilmelding

Tilmeld dig i formularen herunder, hvad enten det er nyt kørekort, generhverv eller andet. 

Bemærk: Tilmeldingen er ikke gyldig før du får en bekræftelse på et hold af mig.  

 
Alder

 
 
 
 
Jeg vil gerne tilmelde migNogle felter er ikke udfyldt korrekt

facebookFølg med på Facebook

Om ck køreskole

​Hos CK Køreskole bliver du ikke overladt til kun pc undervisning. Vi underviser ved tavle, med eksempler og dialog mellem lærer og elever.

Vi er medlem af Dansk Kørelærer-Union

kontaktoplysninger

Kongelundsvej 37, 2300 København S.

Telefon: 22 75 59 46